Hello Aspirants. Welcome to Raj Institute of Competitions.in Here we are giving General Knowledge Questions covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

B
Haryana GK
January 27, 2016
0
  1. When was Haryana formed?
    Answer:-

    1 November 1966

    [collapse]
  2. Which state is to the east of Haryana?
    Answer:-

    Uttar Pradesh

    [collapse]
  3. Which state is to the south of Haryana?
    Answer:-

    Rajasthan

    [collapse]
  4. Which is the capital of Haryana?
    Answer:-

    Chandigarh

    [collapse]
  5. Which is the official language of Haryana?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  6. Which place in Haryana was the scene of battles in 1526, 1556 and 1761?
    Answer:-

    Panipat

    [collapse]
  7. Which chief minister of Haryana became deputy prime minister?
    Answer:-

    Devi Lal

    [collapse]
  8. When was the Battle of Karnal?
    Answer:-

    24 February 1739

    [collapse]
  9. What is the area of Haryana?
    Answer:-

    17,070 sq. mi.

    [collapse]
  10. Which of the following rivers flows through Haryana?
    Answer:-

    Yamuna

    [collapse]