Hello Aspirants. Welcome to Raj Institute of Competitions.in Here we are giving General Knowledge Questions covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

B
Himachal Pradesh GK
January 27, 2016
0
  1. When did Himachal Pradesh become a state?
    Answer:-

    25 January 1971

    [collapse]
  2. Which state is to the north of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Jammu and Kashmir

    [collapse]
  3. Which state is to the south of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Haryana

    [collapse]
  4. When was Bilaspur merged with Himachal Pradesh?
    Answer:-

    1954

    [collapse]
  5. When were many areas of Punjab merged with Himachal Pradesh?
    Answer:-

    1966

    [collapse]
  6. Who was Himachal Pradesh’s first chief minister?
    Answer:-

    Y. S. Parmar

    [collapse]
  7. Which is the official language of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Hindi

    [collapse]
  8. Where is Tibet’s government-in-exile?
    Answer:-

    Dharmshala

    [collapse]
  9. Which is the capital of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    Simla

    [collapse]
  10. What is the area of Himachal Pradesh?
    Answer:-

    21,495 sq. mi.

    [collapse]