Hello Aspirants. Welcome to Raj Institute of Competitions.in Here we are giving General Knowledge Questions covering important events, which is common for Civil Services, SSC, CDS, Railways, MBA, CLAT, all the bank exams and other state level competitive exams.

B
Punjab GK
January 27, 2016
0
  1. Which state is to the north of Punjab?
    Answer:-

    Jammu and Kashmir

    [collapse]
  2. Which country is to the west of Punjab?
    Answer:-

    Pakistan

    [collapse]
  3. Which state was joined to Punjab in 1956?
    Answer:-

    PEPSU

    [collapse]
  4. Who was Punjab’s chief minister in 1956-1964?
    Answer:-

    Pratap Singh Kairon

    [collapse]
  5. Which state was separated from Punjab in 1966?
    Answer:-

    Haryana

    [collapse]
  6. Which is the capital of Punjab?
    Answer:-

    Chandigarh

    [collapse]
  7. Which president of India was from Punjab?
    Answer:-

    Zail Singh

    [collapse]
  8. Which is the official language of Punjab?
    Answer:-

    Punjabi

    [collapse]
  9. When was Operation Blue Star
    Answer:-

    6 June 1984

    [collapse]
  10. What is the area of Punjab?
    Answer:-

    19,445 sq. mi.

    [collapse]